Wonen in het groene Maliskamp

Een nieuwe woonbuurt in het groene Maliskamp

19 juli 2016

"Waar vroeger bouwloodsen stonden, wordt nu ruimte gemaakt voor woningen. Hier in Maliskamp ontstaat een nieuwe woonbuurt, ontworpen voor jong en oud, waar men kan wonen in een groene setting", aldus Sietse Visser van architectenbureau Visser en Bouwman in Den Bosch. In samenwerking met Hoedemakers werkt Sietse aan de ontwikkeling van ongeveer 59 woningen. Hij vertelt over de uitgangspunten in het ontwerp van de woningen in deze nieuwe woonbuurt, genaamd 'Eikenburg'. 

Passend in de omgeving
Het plan omvat een groot scala aan woningtypen, zoals rij- en hoekwoningen, tweekappers, vrijstaande villa’s en patiowoningen. De architecten hebben gezocht naar een architectuur die goed tot zijn recht komt in de groene omgeving van Maliskamp en die past bij de chique uitstraling van de wijk. De uitstraling van de woningen in Eikenburg  wordt daarom bepaald door een tijdloze en expressieve baksteen architectuur.

Groen straatbeeld
Forse kappen, flinke dakoverstekken en verticale raamopeningen zorgen voor een statig en chic straatbeeld. De straten zelf hebben een breed profiel met groene bermen waarin bomen staan en hagen als afscherming van de tuinen. Het parkeren wordt zoveel mogelijk op eigen terrein gerealiseerd of verzameld in parkeerhoven. Zo blijft het straatbeeld groen. 

Verbinding van binnen en buiten
Erkers en grote glasopeningen zorgen voor een mooie overgang tussen binnen en buiten. Deze raampartijen bieden vanuit de woonkamer of eetkamer ruim zicht op de groene omgeving. De dakoverstekken, bijzondere metselwerk details en gekeimde gevelvlakken geven de woningen charme, rijkheid en allure. De abstract gedetailleerde verticale raamopeningen benadrukken deze chique uitstraling.

Een tijdloze en expressieve baksteenarchitectuur
Door het afwisselend toepassen van “schoon” metselwerk en gekeimde gevelvlakken ontstaat een gevarieerd en harmonieus beeld. 

Elementen die Eikenburg verder een eigen karakter geven zijn de abstract vormgegeven erkers en gemetselde dakkapellen. Op een aantal plaatsen in het plan worden deze elementen ingezet als architectonisch accent en om de eenheid van het plan te benadrukken.

Naar verwachting gaan de woningen in Eikenburg in het eerste kwartaal van 2017 in verkoop. 

 

 

« ga terug