Wonen in het groene Maliskamp

Nieuw thuis gevoel in Eikenburg

27 juni 2017

Levensloopbestendig wonen
“Het was onze wens om te verhuizen naar een levensloopbestendige woning. Dus toen we een aankondiging voor een informatiebijeenkomst over levensloopbestendig wonen in Eikenburg zagen, waren we gelijk verkocht! We wilden namelijk geen appartement, maar een woning met een tuintje waar we op termijn gelijkvloers kunnen wonen”, zegt Antoon. Het stel trok snel daarna de stoute schoenen aan en zette hun huis te koop. Onlangs tekenden de twee het koopcontract voor hun twee-onder-een kapwoning. Francien: “We hebben ons nieuwe thuis snel gevonden en ook de verkoop van ons oude huis ging sneller dan verwacht. Dus nu wachten we met smart op de oplevering.”

Gemêleerde wijk
Antoon en Francien kozen bewust voor de zuidkant van Rosmalen. Allebei zijn ze bekend met het groene deel van Rosmalen en zien ernaar uit om te genieten van de natuur als buurman. Ook de brede samenstelling van bewoners binnen het nieuwbouwplan spreekt hen erg aan. “Door de verschillende woningtypes ontstaat er een beetje reuring in de wijk. Jonge gezinnen en ouderen komen hier samen. Hierdoor wordt de dorpskern levendiger”, aldus Antoon.

Afbouwen naar wens
De gekochte tweekapper, dat zowel een begane grond als een eerste verdieping heeft, biedt hen vele mogelijkheden. De woning heeft een ruime woonkamer met veel daglicht. En de keuken geeft via een schuifpui toegang tot de tuin.  De begane grond heeft twee slaapkamers en een complete badkamer. In de woningen van Hoedemakers kun je bovendien nog heel veel zelf kiezen. Je deelt je woning zo in dat deze helemaal bij jou past. Francien: “De vrijheid om je eigen woning deels zelf in te delen trok ons erg aan. Dit geldt bijvoorbeeld voor de gehele eerste verdieping. Momenteel zijn we met Het Waare Huis makelaars in gesprek over de opties en het meerwerk.”

Nog 5 woningen beschikbaar
In Eikenburg worden diverse woningen gebouwd: hoek- en tussenwoningen, twee-onder-een kap, vrijstaande en levensloopbestendige woningen. Inmiddels is ruim negentig procent verkocht. Bekijk de kavelkaart voor de actuele beschikbaarheid van de laatste woningen.

« ga terug